Oscar Sunier

“Ik ben een van de eersten die destijds een vaste betrekking kreeg bij De Loods. Al heel wat jaren geleden, maar het blijft een boeiende plek voor een architect. Vormgeving, stedebouw, constructie, binnenmilieu, overleg met opdrachtgevers, bewoners en instanties … het hoort hier allemaal tot je kennisterrein en je werkveld.”

“Sommige bureaus willen nadrukkelijk hun stempel op een project drukken. Dat is niet onze werkwijze. Wat de gebruiker wil, de CPO’er, de corporatie, de huurder, staat voorop. Dat is uitgangspunt voor de planvorming. Natuurlijk probeer je als architect wel te sturen. Zo zijn het vreemd genoeg met name jongere mensen die kiezen voor behoudende architectuur. Dan wil ik hen graag laten zien dat er nog andere mogelijkheden zijn dan jaren ’30 stijl. Maar uiteindelijk is het de klant die beslist.”

“Architectuur waaraan wij graag refereren is bijvoorbeeld die van het Brabantse bureau Bedaux de Brouwer. Waar aandacht voor het detail tot een haast tijdloze architectuur leidt. De gebouwen van Wim Quist worden gekenmerkt door een terughoudende architectuur die zich goed voegt naar de omgeving ”

Functie

Architect

 Wij bedenken het plan bij de gebruiker en niet andersom.

Favoriet project

Eusebiusplein, Arnhem

“Ik vond het een uitdaging om een typisch kantoorgebouw (bank) te transformeren tot woongebouw. Om de ongenaakbare gevels uitnodigend te maken en de eigenheid van een kantoorgebouw aan te passen naar een prettige woonomgeving voor de gebruikers.”

Alle medewerkers