architecten en adviseurs

De Loods: bouwer van bruggen

vormgever van succesvolle ontwikkelplannen

Allround advies

De integrale aanpak van De Loods raakt zowel het strategisch, tactisch als operationeel niveau. Dankzij onze ruime praktijkervaring zijn we ook adviserend van grote waarde.

Integrale ontwerpaanpak

Bij De Loods draait alles om het grote plaatje. Van slimme stedenbouwkundige inpassing en aansluiting bij bestaande structuren tot de haalbaarheid van technische, financiële en duurzame normen. En pas als alles klopt, zeggen we als collectief: dat is een sterk ontwerp.

Scenario-onderzoek

Er leiden meer wegen naar Rome. Daarom wegen we altijd diverse scenario’s af, en kijken we naar de technische en financiële haalbaarheid, zodat er een verantwoorde basis ligt om de slimste weg te kiezen.

Focus op bewoners en gebruikers

Het betrekken van bewoners is misschien wel een van de grootste sterktes van De Loods. Altijd en overal is de (eind)gebruiker het kompas dat alle werkzaamheden richting geeft.

In constante dialoog met gebruikers en elkaar

Energie Prestatie Advies (EPA)

Als EPA-gecertificeerd bureau kent De Loods labels toe aan nieuwe en bestaande gebouwen, voorzien van advies op maat en van berekeningen (o.b.v. NTA 8800) voor mogelijke kostenbesparingen voor het woningwaarderingsstelsel (wws).

Procesbegeleiding

Dankzij de roots als bouwbureau is De Loods uitstekend in staat om inhoudelijk de processen te begeleiden voor opdrachtgevers, gebruikers, ontwerpers en bouwers. Wij spreken hun taal, wegen hun belangen af en begeleiden het bouw- en ontwikkelproces van A tot Z.

Duurzaam advies

De Loods denkt en doet circulair en duurzaam. We maken woningen energiezuiniger en gezonder, adviseren over duurzame installaties en focussen op verantwoord materiaalgebruik. Zo staan we aan de basis van aanzienlijke besparingen. Zowel qua energie, materialen als kosten.

Mariëlle van ‘t Klooster