Almere-Poort

Finicië


de kenmerkende 19e eeuwse verticale structuur van naast elkaar gelegen pandjes op eigentijdse wijze vertaald

PROJECTKENMERKEN

Functie | Wonen + commerciële ruimte

Opgeleverd | 2010

Locatie | Almere-Poort

Omvang | 58 appartementen + 1044m² commerciële ruimte

Opdrachtgever | Verwelius


Het merendeel van deze appartementen ligt aan de Europalaan en is georiënteerd op het zuiden

In Fenicië worden achtenvijftig appartementen in verschillende typen van verschillende afmetingen gerealiseerd. Het merendeel van deze appartementen ligt aan de Europalaan en is georiënteerd op het zuiden, waardoor de appartementen zonnig en licht zijn. De appartementen met zicht op de Europalaan worden via twee centrale entrees in de zijstraten ontsloten. Hier bevinden zich het bellentableau, de postkasten, lift en trappenhuis. Naast de centrale entrees liggen de privébergingen en fietsenstalling. Ook ligt hier de toegang naar de besloten binnentuin en de parkeerplaatsen. Op de verdiepingen worden de appartementen via een open galerij ontsloten. De appartementen in de vleugels hebben hun eigen opgang. De parkeerplaatsen liggen direct tegen de achterzijde van het blok aan, op het binnenterrein of halfverdiept onder de collectieve tuindekken. Hiernaast beschikt elk appartement ook over een eigen berging op de begane grond.