architecten en adviseurs

Het coöperatieve verhaal van De Loods

Architectuur gaat over mensen die in die gebouwen wonen, werken, leren, herstellen, ontspannen, groeien, dromen.

Allemaal een stem


We zijn een coöperatie. Iedereen heeft een stem en die wordt ook daadwerkelijk gehoord. Verantwoordelijkheid en zeggenschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden bij De Loods. Het is fijn om te zien dat het gevoel van toewijding, eigenaarschap, en enthousiasme binnen ons team steeds sterker wordt. De positieve energie en saamhorigheid spat ervan af en dat reflecteert ook op onze opdrachtgevers en de gebruikers van hun gebouwen. Zo kunnen we uitblinken in wat we doen.

In constante dialoog met gebruikers en elkaar

Een fijne werkomgeving


In 2004 verhuisden we naar onze huidige werkplek, het voormalige klooster Mariëngaarde in Aarle-Rixtel. Van buiten al opgeknapt maar van binnen nog zonder sfeer en ruimtelijke verhouding. Vanuit respect voor het bestaande maakten we de oude kloostergang weer zichtbaar en brachten we licht en ruimte in. Met sfeervolle werkplekken die per verdieping hun eigen karakter hebben. Zo creëerden we in het oude meisjespensionaat van de Zusters van Liefde een omgeving die onze werkwijze treffend karakteriseert: open, betrokken, creatief, in constante dialoog met gebruikers en elkaar. Eigenschappen die piekfijn aansluiten bij ons coöperatief gedachtengoed.

Experimenteren


Ons streven naar duurzaamheid raakt niet alleen technische en financiële aspecten. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in alles wat we doen. Bij De Loods vinden we het daarom logisch om de milieubelasting van bouwen en gebouwen te beperken tot een minimum. We werken dan ook graag mee aan innovatieve experimenten om dit voor elkaar te krijgen. Een voorbeeld hiervan is het consortium “De Ombouwers”, waarmee een concept is ontwikkeld om tijdens bewoning een woning individueel aardgasvrij te maken.