architecten en adviseurs

De Loods: bouwer van bruggen

Vormgever van succesvolle ontwikkelplannen.

 

Allround advies

De integrale aanpak van De Loods raakt zowel het strategisch, tactisch als operationeel niveau. Dankzij onze ruime praktijkervaring zijn we ook adviserend van grote waarde.

 

Integrale ontwerpaanpak

Bij De Loods draait alles om het grote plaatje. Van slimme stedenbouwkundige inpassing en aansluiting bij bestaande structuren tot de haalbaarheid van technische, financiële en duurzame normen. En pas als alles klopt, zeggen we als collectief: dat is een sterk ontwerp.

 

Scenario-onderzoek

Er leiden meer wegen naar Rome. Daarom wegen we altijd diverse scenario’s af, en kijken we naar de technische en financiële haalbaarheid, zodat er een verantwoorde basis ligt om de slimste weg te kiezen.

 

Focus op bewoners en gebruikers

Het betrekken van bewoners is misschien wel een van de grootste sterktes van De Loods. Altijd en overal is de (eind)gebruiker het kompas dat alle werkzaamheden richting geeft.

In constante dialoog met gebruikers en elkaar.

 

Bouwkundig onderzoek

Renovatie, revitalisatie en herbestemming zijn vaak de duurzame sleutel om een pand nieuw leven in te blazen. Via bouwkundig onderzoek geeft De Loods helder inzicht in de mogelijkheden en beperkingen.

 

Duurzame detaillering

We werken voortdurend aan onze kennis en kunde op het gebied van duurzame detaillering. Duurzame en kwalitatieve details zorgen namelijk dat een pand zijn pracht en waarde behoudt en dat onderhoudsproblemen worden voorkomen.

 

Kosten/calculaties

Financiële haalbaarheid is key bij elk project. Daarom rekent De Loods ontwikkel- en bouwplannen vanaf het eerste moment gedetailleerd door. Desgewenst met integrale kostenberekeningen, inclusief stichtingskosten, exploitatie- en onderhoudskosten en eventuele opbrengsten.