Woonzorgcomplex 'Het Laarhuys'

Een vertrouwde familiaire woonvoorziening


Het Laarhuys is een aangename plek waar iedereen zich prettig voelt

Elf jaar daarvoor namen een aantal ouders het initiatief om hun plannen voor te leggen aan de plaatselijke gemeente, woCom en ORO. Zij wilden namelijk iets anders dan het traditionele aanbod. Ze zochten een nieuw thuis, in de buurt van het ouderlijke huis, voor hun kinderen. En met succes. Het Laarhuys is een aangename plek waar iedereen zich prettig voelt. Een gebouw mooi in haar eenvoud, zonder opsmuk.


We ontwikkelden voor Het Laarhuys zowel het exterieur als het interieur

We ontwikkelden voor Het Laarhuys zowel het exterieur als het interieur. Binnen krappe financiële kaders en een grillige kavelvorm hebben we een licht gebouw ontworpen met bijzondere bronzen aluminium details en licht genuanceerd metselwerk met een terugkerend kruismotief in de gevel.

    Hoe situeren we zo’n gebouw op zo’n perceel? Hoe bewaken we de privacy van de bewoners? Hoe implementeren we de gewenste functionaliteiten? Hoe zorgen we voor de juiste interactie en routing tussen de verschillende woongroepen? Het is een fraai, sober en doelmatig gebouw geworden. Solitair verscholen in het groen hebben we een eigen wereld met een eigen identiteit weten te creëren. Het past gewoon.

    Paul Bouw, architect bij De Loods


    Aansluitend op het ontwerp, realiseerden we ook de bouwkundige uitwerking.

    Detail balkon/kozijn aansluiting

    Wij zijn enorm trots op wat we hier met elkaar bereikt hebben. Ik ervaar een prettige sfeer in en gevoel bij het gebouw. Het is hier rustig, maar toch midden in het centrum. Architectonisch vind ik het ook mooi. Het gebouw is licht en ruimtelijk, terwijl het eigenlijk niet eens heel groot is. De Loods heeft dat prima vertaald. Dit is ons tweede huis geworden.

    Jolanda Verbakel, ouder en initiatiefnemer


    De ouders vervulden en vervullen nog steeds een grote rol

    Het is een bevestiging, dat we echt aansluiting zoeken bij de wensen en verwachtingen van onze gebruikers. Uiteraard streven we naar duurzame en onderscheidende esthetische kwaliteit, maar voor De Loods is een goed ontwerp meer dan een mooi plaatje. Daarbij moet het ontwerp technisch en financieel haalbaar zijn en beantwoorden aan duurzaamheidsnormen en energieprestaties. De tevredenheid van de ouders en hun kinderen, de mensen van ORO en andere belanghebbenden laten ons zien dat we in onze opzet bij Het Laarhuys geslaagd zijn.