Paul Bouw

“Toen ik in 2005 bij De Loods startte, wist ik meteen: dit is totaal anders dan het gemiddelde architectenbureau. Er is hier zoveel kennis van zoveel verschillende disciplines in huis. Iedereen wordt geacht integraal te werken. Ook ik als architect hoor kostenbewust te zijn, meteen nadenken hoe we dat gaan maken, rekening houden met alle regelgeving, met onderhoud … Die totaalbenadering heeft mij een bredere en betere architect gemaakt.”

“Voor wie ontwerp je en wat heeft diegene nodig? Wat is de vraag achter de vraag, wat zijn zijn echte verwachtingen? Met die zoektocht start elke ontwerpopgave. Klantgericht werken is hier geen verkooptruc; het is de basis waaruit dit bureau is voortgekomen.”

“Een label als modern of traditioneel, daar heb ik niet zoveel mee. Wij streven naar een eigentijdse architectuur die zich voegt naar de omgeving. Zo werken we graag met een traditioneel materiaal als baksteen waarbij we experimenteren met verschillende metselverbanden. Het dorpshuis in Handel heeft een vrij moderne uitstraling, maar qua vorm refereert het aan de langgevelboerderijen in de oude dorpskern. Zo’n grote MFA heeft een enorme impact op het dorp; sociaal maar ook fysiek. Dan moet je zoeken naar verbinding; dat ben je als architect verplicht aan de gemeenschap.”

Functie

Architect

Eigentijdse architectuur die zich voegt naar haar context.

Alle medewerkers