Chaboflat Sprang-Capelle

Van galerij- naar corridorflat


minder appartementen maar met een groter woonoppervlak en verbeterede energieprestatie

PROJECTKENMERKEN

Projecttype| verduurzaming

Functie | wonen

Oplevering | 2014

Locatie | Sprang-Capelle

Omvang| 31 appartementen

Opdrachtgever | Casade


ruime en lichte appartementen met een aaneengesloten geveloppervlak

Het consortium had een plan ontwikkeld waarbij de bestaande en in slechte staat verkerende balkons en galerijen gesloopt zouden worden en – tamelijk onorthodox – de galerijontsluiting van de appartementen te vervangen door een nieuwe centrale corridor. Aan deze nieuwe corridor komen twee- of driebeukige appartementen te liggen met de woon- en slaapkamers aan de gevel en de functies die minder daglicht behoeven zoals de badkamer, keuken en berging aan de corridor. De oude appartementen bestonden uit smalle donkere pijpenlades en worden ingeruild voor ruime en lichte appartementen met een aaneengesloten geveloppervlak tot wel 13 meter lang. Doordat de aansluiting tussen oud en nieuw vervolgens niet bij de gevel ligt maar 1,5 meter naar binnen is het mogelijk om door middel van schuifdeuren de volledige gevel aan de binnenzijde te ervaren (kamer en suite).