Mark de Mare

“Als ontwerper ben ik geïnteresseerd in de positieve invloed die architectuur op mensen en de wereld kan uitoefenen. Zo kan een goed ontworpen hofje de bewoners aanmoedigen om samen van de buitenlucht te genieten, wat zowel gezond als gezellig is. Een nieuw wijkcentrum kan echt het hart van een gemeenschap worden door goede ruimtes tot ontmoeting aan te bieden.

Om dit te bewerkstelligen is een integrale aanpak nodig waarin rekening gehouden wordt met elke schaal, van het kleinste detail tot het grootste gebaar. Een gebouw vereist goede bouwtechnische prestaties voor een prettig binnenklimaat, een efficiënte en intuïtieve plattegrond, een schappelijke stedenbouwkundige inpassing, en natuurlijk veel meer, te veel om op een rij te kunnen zetten.

Dit is ook waarom ik tijdens mijn master op de universiteit zowel architectuur als stedenbouw gestudeerd heb, beide niveaus zijn nodig om tot een goed resultaat te komen. Deze interesse bracht me ook bij De Loods: zo’n integrale visie op architectuur vereist aandacht en respect vanuit een breed team die echt het beste voor de omgeving neer wilt zetten, waarin vooral het sociaal perspectief altijd meegenomen wordt. Ons beroep gaat niet om stenen, maar om mensen. De Loods deelt hierin mijn passies; zowel het integraal proces als het sociaal gericht ontwerpen.”

Functie

architectonisch ontwerper

Onze passie is; zowel het integraal proces als het sociaal gericht ontwerpen.

Alle medewerkers