Leon van kessel

“Dat we een coöperatieve vereniging zijn, maakt ons werk uiteindelijk beter. Hier geen baas die dicteert hoe het gebeurt, maar alle ruimte voor dialoog. Iedereen denkt mee in het totale proces. Mijn kracht bijvoorbeeld is mijn praktische inslag. Ik denk mee met de architect, met steeds in mijn achterhoofd: het moet uitvoerbaar zijn. Duurzaam en betaalbaar uiteraard! Met een onbeperkt budget is alles mogelijk, maar als we sociale woningbouw vormgeven, gaat het zeker ook om de financiële kaders. Om een passende prijs/kwaliteitverhouding.”

“Ik wist als kind al dat ik de bouw in wilde. Timmerman leek me het einde, maar uiteindelijk ben ik toch bouwtechniek gaan studeren. Ik vind dit een oneindig fascinerende sector. Iets maken waar mensen zich echt prettig in voelen. Een warm en geborgen thuis. Een inspirerende omgeving. Een fijne werkplek. Uiteindelijk is een gebouw niet alleen techniek; het is eerst en vooral een antwoord op een sociaal-maatschappelijke vraag. Dus ja, een machine …. maar dan wel om in te leven.”

Functie

Tekenaar | modelleur

 A house is a machine for living in.” Le Corbusier.

Veldhoven oortlaan

Favoriet project

Muller-Oortlaan, Veldhoven

“Kijk eens naar die beeldkwaliteit, hoe die oude suffe portiekflatjes er nu uitzien! We hebben binnen en buiten veel meer ruimte gecreëerd. En de oplossing om de gevels uit prachtige geëxtrudeerde aluminiumprofielen op te trekken, vind ik architectonisch geniaal!”

Alle medewerkers