Jos Custers

“In ben al sinds ’94 bij De Loods, gedetacheerd via de Wsw. Als tekenaar, maar ik houd me ook bezig met EPA-procedures. Ik verricht een aantal algemene beheerwerkzaamheden, notuleer vergaderingen … heel divers.”

“Ik vind architectuur enorm boeiend. Wat een gebouw voor mij interessant maakt, kan van alles zijn. De ene keer is dat een pittoresk monumentaal geveltje, de andere keer een strakke hypermoderne facade. Goede architectuur gaat volgens mij altijd om balans. Om het juiste evenwicht tussen spanning en rust, tussen herkenbaarheid en vernieuwing … Een sterk ontwerp past zich aan aan de omgeving. Ik vind dat een gebouw in de stad best opvallend aanwezig mag zijn. Maar in een puur landschappelijke omgeving moet je geen gebouw neerzetten dat een hoofdrol claimt.”

“Bij De Loods draait alles om architectuur en bouwen, maar altijd staat de mens voorop. De bewoner, gebruiker, opdrachtgever … Maar ook wij als medewerkers. Je bent hier geen nummer. Pas op, wij zijn gewoon een commercieel bedrijf dat zakelijk moet zijn en geld moet verdienen. Maar dat gebeurt altijd met respect en aandacht voor de mens.”

Functie

Modelleur | EPA-adviseur

 Alles draait hier om architectuur en bouwen, maar altijd staat de mens voorop.

Favoriet project

Renovatie Peppelhof, Veghel
“We hebben dit wooncomplex voor ouderen echt samen met de bewoners gerenoveerd. Ze besloten zelf voor renovatie, bepaalden zelf het niveau, waren bij alle vergaderingen, maakten zelf notulen … Prachtig om te zien hoe professioneel deze leken hun rol invulden en in staat bleken voorbij hun eigen belangen te denken. Ze vragen me nog regelmatig op de koffie en vertellen dan hoe gelukkig ze hier zijn. Kijk, dát geeft mij nu energie!”

Alle medewerkers