Jos Custers

“In ben al sinds ’94 bij De Loods, gedetacheerd via de Wsw. Als tekenaar, maar ik houd me ook bezig met een aantal algemene beheerwerkzaamheden, notuleer vergaderingen … heel divers.”

“Ik vind architectuur enorm boeiend. Wat een gebouw voor mij interessant maakt, kan van alles zijn. De ene keer is dat een pittoresk monumentaal geveltje, de andere keer een strakke hypermoderne facade. Goede architectuur gaat volgens mij altijd om balans. Om het juiste evenwicht tussen spanning en rust, tussen herkenbaarheid en vernieuwing … Een sterk ontwerp past zich aan aan de omgeving. Ik vind dat een gebouw in de stad best opvallend aanwezig mag zijn. Maar in een puur landschappelijke omgeving moet je geen gebouw neerzetten dat een hoofdrol claimt.”

“Bij De Loods draait alles om architectuur en bouwen, maar altijd staat de mens voorop. De bewoner, gebruiker, opdrachtgever … Maar ook wij als medewerkers. Je bent hier geen nummer. Pas op, wij zijn gewoon een commercieel bedrijf dat zakelijk moet zijn en geld moet verdienen. Maar dat gebeurt altijd met respect en aandacht voor de mens.”

Functie

technisch ontwerper | BIM engineer

Alles draait hier om architectuur en bouwen, maar altijd staat de mens voorop.

Alle medewerkers