Stijn van Gorp

“Bijzonder, die combinatie van architect en tekenaar? Ik vind het eigenlijk voor de hand liggend. Je weet wat je uitwerkt, wat de essentie van een ontwerp is, de visie erachter. En andersom ontwerp je wat zich goed, slim, voordelig, duurzaam laat maken. Best of both worlds.”

“Het gaat erom dat je een mooie omgeving ontwerpt, waarin mensen graag wonen of verblijven. Nu kiezen mensen zelf doorgaans vrij behoudend. Een traditioneel rijtjeshuis, jaren ’30 stijl … Ik vind het de taak van een architect om hun nieuwsgierigheid te prikkelen, hun horizon te verbreden en te laten zien hoe het ook anders kan.”

“Mijn favoriete architect? Ik ben erg gecharmeerd van de architectuur van Louis Kahn. Niet alleen was hij zeer vooruitstrevend in vergelijking tot tijdgenoten, maar fascinerend is ook hoe hij gebouwen ontwierp die inspirerend werken voor de mensen die er zich in bevinden. Ruimte, licht en materiaal zijn belangrijke thema’s in zijn architectuur.”

Functie

Architect | modelleur

 Een architect moet je nieuwsgierigheid prikkelen, je horizon verbreden.

Favoriet project

Herbestemming Eikenburg, Eindhoven

“Ik ben van begin af aan betrokken bij de herbestemming van het hoofdgebouw op Landgoed Eikenburg. Als architect én als tekenaar. Een oud klooster transformeren tot een woongebouw met moderne, comfortabele appartementen. En ook nog eens een monument. Zo’n uitdaging kom je niet elke dag tegen!”

Alle medewerkers