Mark Gommans

“Techniek heeft me van jongs af aan al gefascineerd. Maar wat ik zo boeiend vind aan mijn werk hier binnen de afdeling Onderhoud, is dat het óók om mensen gaat. Voorál om mensen. Het heeft een enorme impact op bewoners als er drie weken lang vreemd volk over de vloer komt om een nieuwe badkamer, keuken en toilet te bouwen. En al helemaal als het gaat om oudere bewoners die de hele dag thuis zijn en met hun neus bovenop de werkzaamheden zitten. Dan komt het er echt op aan dat je je in die mensen verplaatst en helder en eerlijk met hen communiceert. Ik vind dat De Loods dat uitstekend doet. Dat hoor ik ook regelmatig terug van onze opdrachtgevers.”

“Een vraagstuk dat mij veel bezighoudt, is de verduurzaming van ons woningbezit. Hoe pakken we dat met ons allen aan in Nederland? Er gebeurt al heel veel op dat gebied, maar is dat genoeg? Ondanks alle veelbelovende nieuwe technologieën en bouwconcepten, vind ik het maar langzaam gaan. Als we echt grote stappen willen zetten, moet ons woongedrag serieus om. We bedenken steeds weer nieuwe oplossingen om de almaar toenemende energievraag te kunnen beantwoorden. Maar moeten we het vraagstuk niet omdraaien? Kunnen we de vraag niet beperken, zodat we met de huidige oplossingen uit de voeten kunnen?”

Functie

Bouwkundig medewerker

 Het komt erop aan dat je je in de bewoners verplaatst en eerlijk met hen communiceert.

de loods dekker veldhoven

Favoriet project

Renovatie d’Ekker, Veldhoven

“Vanaf 2012 begeleiden en organiseren we in Veldhoven grootschalig onderhoud aan zo’n 500 woningen van corporatie Woonbedrijf. Bij dit gigantische project ben ik in de volle breedte betrokken; van allereerste opname tot en met begeleiding van de uitvoering en oplevering. Juist die breedte maakt dit voor mij zo’n mooie klus.”

Alle medewerkers