Jos Goijaerts – woningcorporatie Trudo

“Bij projectontwikkeling werkt Trudo met een kleine kernorganisatie. Veel van de uitvoerende projectontwikkeling besteden we uit. Het is voor ons prettig om dan met een beperkt aantal partijen te werken. De Loods heeft veel noodzakelijke disciplines in huis. Sterke projectleiders die ook het proces van planontwikkeling goed in de vingers hebben. Maar ook mensen die kundig de uitvoerende architectenrol invullen.”

Ze hebben veel disciplines in huis. Dat betekent voor ons één aanspreekpunt voor projectleiding, technische uitwerking, kwaliteitsbewaking en kostenbewaking. 

Eén aanspreekpunt

“Bij een complexe herbestemming bijvoorbeeld, heb je doorgaans te maken met verschillende partijen. Een die het project organiseert en trekt, een andere die het programma van eisen opstelt, weer een andere die dat vertaalt in een ontwerp … Zo ontstaat er onvermijdelijk ruis en vertraging. De Loods heeft veel disciplines in huis en biedt ons zo één aanspreekpunt voor projectleiding, technische uitwerking, kwaliteitsbewaking en kostenbewaking. Wel zo prettig en efficiënt!”

 

Renovatie, herontwikkeling en nieuwbouw

“Onze woningcorporatie heeft door de jaren heen heel wat projecten met De Loods uitgevoerd. Onderhoud, renovatie en herontwikkeling en ook nieuwbouw. De transformatie van het rijksmonumentale hoofdgebouw op Landgoed Eikenburg in Eindhoven bijvoorbeeld, waar 70 woningen in komen. Maar ook een nieuwbouwproject, zoals De Poelenloop in Knegsel. Een project dat in co-creatie met toekomstige bewoners – vooral jonge starters uit het dorp – tot stand is gekomen. De Loods nam hier de rol op zich van architect, kwaliteitsbewaker en procesmanager. Juist in het betrekken van bewoners bij de planontwikkeling zijn de mensen van De Loods erg sterk.”

 

Alle medewerkers