Wout Hertogs

“Ik ben een van de oprichters van De Loods. De laatste der Mohikanen. De Loods kwam destijds voort uit een woningbouwvereniging en die verenigingsgedachte – je bent er voor je huurders – is diep geworteld in ons DNA. Het goed luisteren naar bewoners en gebruikers is een krachtig kenmerk van ons bureau. Het helpt de opdrachtgever gerichter op het einddoel af te gaan. We helpen CPO’ers vooruit, dekken zoveel mogelijk risico’s voor hen af. We zijn de intermediair tussen corporatie en huurders, hebben oog voor hun sociale en financiële omstandigheden. We zijn er voor de leerlingen van een school, voor de veelheid aan gebruikers van een dorpshuis, voor oudere bewoners in een woonzorgcentrum … Altijd weer zoeken we de klant op, de uiteindelijke gebruiker van wat wij maken. Dat was en is nog altijd de kracht van De Loods.”

“Bij ons vind je een gezonde balans en samenwerking tussen ontwerpers, de creatieven die mooie dingen willen maken, en de meer techniekgerichte collega’s die het ontwerp uitwerken. Zij denken mee op maakbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid. In onze beginjaren hoorden we vanuit de academische wereld wel eens ‘goede architectuur moet lekken’. Nou, daar hebben wij bij De Loods toch altijd een heel andere opvatting over gehad!”

“Nieuwbouw, herbestemming, onderhoud, wijkvernieuwing, woningen, woonzorgcentra, scholen, mfa’s, voor corporaties, gemeenten, schoolbesturen, zorginstellingen, particulieren … Door de jaren heen ben ik over de volle breedte van ons werkterrein actief geweest. Dat maakt mijn perspectief breed, mijn horizon wijds. Wat ik nu zo boeiend vind, is dat perspectief naast dat van jonge collega’s te plaatsen. Niet om ze te vertellen hoe ze het moeten doen. Integendeel. Vraag maar wat je van me wilt weten of kunt gebruiken om je toekomst hier op jouw manier in te vullen.”

Functie

Projectleider

 Altijd weer zoeken we de bewoner op. De uiteindelijke gebruiker van wat wij maken.

deloods cpo someren

Favoriet project

CPO-project nummer 5, Someren

“We zijn erin geslaagd om vanuit het niets, in een gebied waarin ook andere, commerciële ontwikkelaars actief zijn, een ijzersterke marktpositie op te bouwen. Dat we in Someren een vijfde CPO-project konden starten, komt enkel en alleen omdat we de voorgaande vier zo goed hebben gedaan. Jawel, daar ben ik trots op!”

Alle medewerkers